Изберете страница

Автоматична линия за пълнене на течни и полутечни продукти със сервозадвижване и сателити

Това е една ново поколение автоматични линии, отговарящи на съвременните тенденции в производството,което по своя характер е масово, но в същото време е гъвкаво – голямо разнообразие от опаковки с различен обем, различни продукти и етикети, непрекъснато обновяване на опаковките, т.е. бързопренастройваеми линии. Цялата информация за опаковката – скорост на засмукване и дозиране на материала, закон за движение на пълначните игли, позицията на отделните модули и др. (общо 23 параметъра за флакон) веднъж програмирани се запазва в паметта на контролера. Пълненето на флаконите става от долу на горе което позволява пълнене на силно пенливи течности, като шампоани и миещи контрагенти с висока скорост. Вградената СIP система за автоматично измиване спомага за бързото преминаване от един вид материал към друг. Комплекта от сателити осигурява работа с 12 (24) различни опаковки (флакони) на една линия.

При изработката на линията са използувани най-новите компоненти от водещи европейски и световни производители- управляващ контролер и тъч панел SIEMENS, моторредуктори SEW EURODRIVE, нисковолтова апаратура TELEMECANIQUE, сервоконтролери и двигатели REXROTH BOSCH, пневматика FESTO или SMC.

Линията е изградена на модулен принцип. Базовата конфигурация е:

E

Пълначен модул ( 4 до 12 пълначни игли);

E

Модул за поставяне на капачки;

E

Затварящ модул ( 4 до 8 завиващи глави);

E

Прехвърлящ модул ( на транспортна система на етикетираща машина);

E

Транспортна система със спътници ( сателити ) ;

E

Модул контрол.

ОПЦИИ:

E

Полуавтоматично зареждане - опаковките се поставят върху входящ транспортьор, от който се подават автоматично посредством манипулатори.

E

Автоматично зареждане - опаковките (флаконите) се изсипват свободно в бункер и автоматично се ориентират и подават на входа на автоматичната линия.

E

Етикетираща машина с етикетиращи модули на фирма COLLAMAT Швейцария за вси чки видове самозалепващи се етикети върху вертикални, наклонени, цилиндрични и конусни повърхнини.

E

Опаковане (подреждане в кашони и др.) и палетизиране преди или след етикетиране.

Технически параметри

Производителност 100бут./мин.
Обхват на дозиране 20-1000мл.
Захранване 3x380V/50Hz
Инсталирана мощност 10kW
Работно налягане на въздуха 0.4-0.6Mpa
Размери 6800x2500x2400мм

 

Контакти

гр. Пловдив 4004
ул. „Александър Стамболийски“ No. 5-Г

тел./ факс: 032/ 676 699
тел./ факс: 032/ 672 913